Feuilletine

30082015 328
Feuilletine er en crunchy component som du kan tilsette på ulike måter i kaker, konfekt og andre søte saker for å få en skikkelig deilig crunch. Den magiske ingrediensen Molasses kjøper du på nett. Pass på å ikke kjøpe “Pure Blackstrap” typen, fordi det smaker for stramt. Molasses har mye syre, som reagerer med natron, og gir en kjempecrunchy konsistens.

Oppskrift

62,5 g usaltet smør, romtemperert
60 g brunt sukker
1/2 ss natron
85 g molasses (lys eller mørk, men ikke Pure Blackstrap)
1 /2 ts vaniljeekstrakt
1/2 egg
185 g hvetemel
27,5 g melk

Sett ovnen på 180 grader over/undervarme.
Sett frem to stekeplater med silikonmatter.
Bland smør, sukker, natron og vanilje med mikser til det er luftig.
Ha så i molasses og miks på medium i et minutt før du har i egget.
Miks inn egget på lav hastighet, så alt melet, og deretter ha i melken i en stråle. Miks bare til det er godt blandet.
Ha ca 90 g av blandingen på hver silikonmatte og spre ut så tynt som overhodet mulig, nesten så det blir gjennomsiktig noen steder.
Stek i ca. 8 min el. til det er gyldent.
Avkjøl ordentlig, før du brekker det opp i småbiter (knus evt ved å kjevle over det i en brødpose).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s