Melløs sjokoladebunn

En deilig og mørk bunn jeg ofte bruker som base i friske moussekaker. I en 24 cm springform blir den ca 1,5 cm tykk.

Melløs sjokoladekake bunn

115 g mørk sjokolade (høy kvalitet gir god smak – jeg bruker som regel Valrhona Le Noir i denne)
85 g usaltet smør
3 ss sukker
1 ts kakaopulver (helst Valrhona eller annen av høy kvalitet – usøtet)
2 stk eggeplommer
1 stk egg
6 stk eggehviter
5 ss sukker

Bruk store egg i oppskriften.

Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad eller mikrobølgeovn til den holder 45°C. Bland sammen smøret (som bør være romtemperert), 3 ss sukker og kakaopulver og visp til kremet konsistens. Ha oppi eggeplommer og bland godt. Bland inn et helt egg (det skal se rart ut…) og så den smeltede sjokoladen. Visp sammen til du får en silkeglatt røre (ikke for lenge). Pisk stiv marengs av eggehviter og 5 ss sukker. Ta cirka en fjerdedel av marengsen og bland den godt inn i sjokoladeblandingen. Fold så forsiktig inn resten av marengsen.
Hell røra i en smurt kakeform (24cm) og stek på 175°C i 40-45 minutter. Kaka virker knusktørr nå du tar den ut av ovnen, men etter avkjøling faller den totalt sammen og blir myk og saftig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s