Rundstykker

Myke og litt bollete rundstykker.

1 kg hvetemel
1 pk fersk gjær
6 dl melk
125 g smør
3 ss sukker
1 egg
1 ts salt
1 egg til pensling
sesamfrø el. lignende

Bland alt det tørre og smuldre gjæren i (du trenger ikke drive og blande ut gjær i lunken melk, bortkastet tid – temperaturen i deigen blir høy nok av eltingen).
Smelt smør og avkjøl.
Lunk melken.
Ha egg, melk og smør oppi. Elt 10 min i maskin, eller til den er smidig og glatt.
Dekk bollen med plast og la den hvile på lunt sted til ca dobbel størrelse

Ha deigen på et melet underlag
Del den i to like pølser
Del hver av pølsene i 8-10 deler og rull til boller
Sett dem på bakepapirdekt plate og la heve i 20 minPensle med egg og dryss over med sesamfrø, valmuefrø eller noe annet godt.
Stekes på 225 grader i 10-12 minutter

Avkjøl på rist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s