Moussekake med pasjonsfrukt, mørk og hvit sjokolade

Denne kaken lager jeg gjerne over 2 eller 3 dager. Det går fint å lage den på en dag men da bør du sette av mange timer. Hvor lang tid avhenger også av dekoren. Skal du ha plissé chocolat som på bildet det ene bildet her, bør du sette av en uke til bare å øve og banne (egen erfaring). Søk på chocolate fans eller plissé chocolat på YouTube og så prøver du å gjøre det samme. Lykke til og friskt mot ;-). Kaken er kjempefin med bare et lag med bringebær tett i tett på toppen også. Sjokoladen rundt er laget med “transfer sheets” kjøpt fra The Cake Decorating Company i England. Det kommer etterhvert en post om hvordan man gjør det også.

pasjonsfruktkake

DAG 1 – BUNN
Melløs sjokoladekake bunn
115 g mørk sjokolade
85 g usaltet smør
3 ss sukker
1 ts kakaopulver
2 stk eggeplommer
1 stk egg
6 stk eggehviter
5 ss sukker

Bruk store egg i oppskriften.

Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad eller mikrobølgeovn til den holder 45°C. Bland sammen smøret (som bør være romtemperert), 3ss sukker og kakaopulver og visp til kremet konsistens. Ha oppi eggeplommer og bland godt. Bland inn et helt egg (det skal se rart ut…) og så den smeltede sjokoladen. Visp sammen til du får en silkeglatt røre (ikke for lenge). Pisk stiv marengs av eggehviter og 5ss sukker. Ta cirka en fjerdedel av marengsen og bland den godt inn i sjokoladeblandingen. Fold så forsiktig inn resten av marengsen.

Hell røra i en smurt kakeform (24cm) og stek på 175°C i 40-45 minutter (med lufteventilen åpen hvis du har slikt). Kaka vil virke knusktørr nå du tar den ut av ovnen, men etter avkjøling faller den sammen og blir myk og saftig.

DAG 2 – FYLL OG PYNT

Hvit sjokolademousse
200 g hvit sjokolade
½ dl kremfløte
2 egg
2 ss melis
3 dl kremfløte
2 blad gelatin
evt et par ss m whisky el cognac

Legg gelatinbladene i kalt vann. Pisk kremfløten.
Smelt den hvite sjokoladen med ½ dl fløte i mikrovnen på middels effekt.
Løs opp de myke gelatinbladen i noe ss med kokvarmt vann el evt whisky/cognac.
Pisk egg m melis. Rør ned den oppløste og litt avkjølte gelatinen og deretter den smelte sjokoladen, som heller ikke må være for varm!
Til slutt blandes alt i den piskede kremfløten.

Pasjonsfruktmousse
2 1/2 pl gelatin
140 g pasjonsfruktjuice (ferskpresset)
90 g italiensk marengs
1 1/2 dl fløte

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 10 min. Varm forsiktig opp ca. 1/2 dl av pureen i en kjele (til rundt 40 grader). Ta kjelen av varmen, klem vannet ut av gelatinplatene og la disse løse seg opp helt i den varme pureen. Tilsett resten av pureen og rør inn den italienske marengsen til du får en glatt røre. Pisk fløten til krem og vend denne inn i blandingen – ikke pisk mer enn du må for at det skal bli blandet ordentlig. Avkjøl.

Velg selv hvilken rekkefølge du vil ha moussene i, men la den ene stivne før du har i den andre. Jeg synes også det er godt med et lag friske bær i midten, f.eks. bringebær. Jeg dekorerer gjerne med sjokolade både rundt og på toppen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s