Vannbakkels (Pâte a Choux)

IMG_3199
125 g H-melk
125 g vann
5 g salt
5 g sukker
90 g usaltet smør
100 g hvetemel
3 store egg

Kok opp vann, melk, smør salt og sukker. Ta kjelen til side, tilsett hvetemel og rør godt. Sett kjelen tilbake på platen, skru varmen på fullt og rør i minst étt minutt. Deigne vil sette seg fast, men det er normalt. Ha deigen over i en kjøkkenmaskin og kjør i 1 minutt. Etter 1 minutt tilsetter du 1 egg av gangen. Bland godt og avkjøl litt.

Ha deigen i en sprøytepose med en liten, rund tyll. Fest en silikonmatte eller et bakepapir på et stekebrett ved å lime det fast med litt smør eller deig. Form deretter vannbakkels til ønsket form og størrelse. Stekes på 200 grader i 20 minutter eller mer, avhengig av størrelse (små=20 min).

Vannbakkels er godt f.eks. med vaniljekrem inni, og/eller sjokoladekrem inni og sjokoladeglasur oppå.

Du kan også strø parmesan over og servere som aperitif (la parmesanen smelte litt under grill, gjerne fra frossen tilstand for da steker du bare osten og ikke vannbakkelsen som jo allerede er stekt).

Leave a comment