Seige havrecookies

Min faste cookieoppskrift. Knallgode.Bland gjerne inn revet sjokolade, hakkede nøtter, tørket frukt. De blir utrolig gode uansett.

200 g smør, romtemperert
2,4 dl sukker
2,4 dl brun farin (viktig!)
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron
4,8 dl hvetemel
6 dl havregryn, finmalt
360 g sjokoladechips, hvis man vil

Rør smør og begge sukkertyper til jevn masse. Tilsett eggene og vaniljepulver. Bland salt, bakepulver og natron i melet og ha det i sammen med havregrynene som er malt til mel. Rør til jevn masse. Bland det inn i massen sammen med sjoko-chips. Massen er nå tykk og «fet». Form små baller, spiseskjestore, og sett dem på bakepapir på stekeplate med nok rom til at de får sige ut over.

Kakene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10 minutter. La hele papiret skli forsiktig over på kakeristen. På dette stadiet er de aldeles myke og går lett i stykker hvis man prøver å løsne dem. Avkjølt er de harde og sprø som andre småkaker, men fremdeles myke og konfektlignende inni. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s