Fikenmarmelade

500g tørkede fiken
5 dl sukker
1 dl sitronsaft (presset sitron)
2 kanelstenger
3 dl vann

Legg fikenene i bløt i rikelig med kaldt vann. La dem trekke minst 8 timer.
Hell av vannet, men ta av 3 dl til kokingen. Hakk fruktene. La bitene småkoke i vann og sitronsaft i 20 minutter.
Rør ned sukkeret og legg i kanelstenger. Kok uten lokk til det tykner. Marmeladen tykner også når den kjølner, så det gjør ikke noe om den er litt tynn. Skum om nødvendig. Ta kasserollen av platen og ta ut kanelstengene. Hell den varme marmeladen på varme, rene glass eller i skåler.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s